Een natuurlijke kamer stylen voor je baby

Er zijn een paar redenen waarom je misschien een natuurlijke kinderkamer voor je baby wilt creëren. Je kunt voor je baby een slaapkamer creëren die gebruik maakt van natuurlijke materialen en een gezonde omgeving is voor jou en je kleintje. Als je ervoor kiest om een ​​natuurlijke kinderkamer te ontwerpen, verklein je de kans op irriterende materialen of stoffen. Je kunt de lucht schoon en fris houden en je kunt ervoor zorgen dat de kinderkamer gezond is. Er zijn veel dingen die je kunt doen om een ​​natuurlijke kinderkamer te creëren die aangenaam is om in te zijn en mooi voor jouw baby.

Gebruik natuurlijke materialen voor meubels

Wanneer je jouw kinderkamer ontwerpt, helpen natuurlijke materialen om het gevoel te creëren waarnaar je op zoek bent. Er zijn veel verschillende soorten natuurlijk materiaal die in elke kinderkamer geweldig zullen staan. Je kunt ervoor kiezen om massief houten meubels te hebben, of het nu een wieg of een schommelstoel is. Je kunt ook de schoonheid van handgemaakte rotan ontdekken, die perfect is voor alles, van stoelen tot opbergmanden. Andere opties zijn rieten meubels of natuurlijke stoffen, variërend van leer en suède tot katoen, linnen en wol. Bekijk de verschillende beschikbare materialen en beslis welke het beste bij jouw visie passen.

Kies Herbruikbare items

Als je een natuurlijke kinderkamer wilt creëren, moeten de items die je in de kamer gebruikt ook natuurlijk zijn. Ouders die vooral geïnteresseerd zijn in alles wat natuurlijk is, willen misschien overwegen om herbruikbare artikelen te gebruiken in plaats van wegwerpspullen voor eenmalig gebruik. Herbruikbare luiers en doekjes zijn bijvoorbeeld geweldig. Ze kunnen je veel geld besparen en ze zijn veel milieuvriendelijker dan wegwerpluiers en -doekjes. Het is een investering vooraf, maar ze zullen zich snel terugbetalen als je je verzameling uitbreidt. Ze zijn meestal gemaakt van natuurlijke materialen, waaronder katoen, fleece, bamboe en andere materialen.

Koop natuurlijke bad- en hygiëneproducten

Badartikelen en toiletartikelen zijn een andere overweging om jouw babykamer natuurlijk te houden. Het is een goed idee om deze dingen in de kinderkamer te bewaren, buiten het bereik van kleine handjes, en misschien wil je onnodige kunstmatige ingrediënten vermijden. Gelukkig zijn er tal van producten die natuurlijke en biologische ingrediënten gebruiken die zacht zijn voor de babyhuid. Misschien wil je alles dat ruikt vermijden, vooral als je een baby heeft met een bijzonder gevoelige huid. Zoek naar producten die geurvrij zijn, en je kunt ook producten vinden die goed zijn voor gevoelige neuzen.

Voeg planten toe om de natuur binnen te halen

Planten in de kinderkamer zullen het opfleuren en de smaak van de natuur in de kamer brengen. Er zijn veel verschillende planten waaruit je kunt kiezen, en je kunt ze op verschillende plekken in de kwekerij zetten. Je wilt er natuurlijk zeker van zijn dat de kinderkamer veilig is voor je baby, dus kijk goed welke planten je veilig in de buurt kunt hebben. Baby’s zijn nieuwsgierig en je weet nooit wanneer ze een blad proberen te proeven als het binnen handbereik is. Het is sowieso een goed idee om dit te doen als je huisdieren hebt, aangezien katten, honden en andere dieren ook de neiging hebben om op dingen te kauwen waar ze nieuwsgierig naar zijn. Je kunt planten in potten hebben of ophangen, maar zorg ervoor dat ze niet kunnen vallen of omvallen.

Laat natuurlijk licht binnen

Veel natuurlijk licht in je kinderkamer fleurt deze op zonder dat je teveel kunstlicht nodig hebt. Mogelijk moet je een lamp aanzetten als het donker wordt, maar door het natuurlijke licht gedurende de dag te maximaliseren, wordt de kamer helderder en kan je zelfs energie besparen. Als je meer natuurlijk licht in je kinderkamer wilt brengen, houd je het raam vrij. Door lichte kleuren te gebruiken om te decoreren, wordt het natuurlijke licht benadrukt, dus overweeg om wit of crème te gebruiken of misschien te schilderen in pasteltinten. Spiegels kunnen ook helpen om natuurlijk licht te stimuleren.

Kies natuurlijke kleuren

Het gebruik van natuurlijke kleuren kan ook een natuurlijke sfeer in de kinderkamer brengen. Veel kleuren kun je als natuurlijk zien als je nadenkt over kleuren die in de natuur voorkomen. Misschien wil je beginnen met neutrale tinten. Maak gebruik van bruin en beige, maar ook van wit en crèmes. Je kunt sowieso veel van deze tinten krijgen als je besluit om natuurlijke materialen voor je meubels te gebruiken. Als je houten meubels kiest, kun je verschillende tinten bruin krijgen. Natuurlijk kan alles worden geverfd of geverfd om het ook de kleur te geven die je wilt. Kies dan wel veilige (natuurlijke) verven voor de kinderkamer.

Selecteer natuurlijke lakens

Jouw baby heeft in ieder geval de eerste paar maanden niets in zijn wiegje nodig. Maar hoewel je misschien geen dekens of kussens koopt, wil je toch een laken voor de matras. Let bij het kiezen van lakens op natuurlijke materialen die ademend en hypoallergeen zijn. Katoenen lakens zijn ideaal, niet alleen voor het bedje van je baby, maar ook voor je eigen bedje. Ze helpen je baby om ’s nachts koel te blijven en zorgen ervoor dat de matras schoon blijft. Je kunt natuurlijke materialen zoeken als je je baby een slaapzak geeft om ze ook warm te houden.

Kleed je baby in natuurlijke stoffen

De babykamer van je baby is ook een plek om zijn kleren te bewaren, dus het is een goed idee om na te denken over wat je baby draagt. Door natuurlijke stoffen voor hun kleding te kiezen, kan je irritaties voorkomen en de huid van je baby goed behandelen. Natuurlijke stoffen zijn vaak ook beter ademend en helpen de temperatuur van jouw baby te reguleren.

Houd de lucht schoon

Schonere lucht kan ook helpen om jouw kinderkamer natuurlijker te maken. Je kunt een luchtreiniger of filter gebruiken om gifstoffen en deeltjes uit de lucht te verwijderen. Gebruik tijdens het schoonmaken ook een stofzuiger met een HEPA-filter om ervoor te zorgen dat kleine deeltjes worden opgeruimd. Misschien wil je het vochtgehalte van de lucht in overweging nemen en een luchtbevochtiger of een ontvochtiger gebruiken om het in evenwicht te brengen. Tapijten zijn niet altijd de beste keuze, misschien in plaats daarvan een hardhouten vloer te kiezen.

Een natuurlijke kinderkamer voor je baby is gezond voor je hele gezin. Het kan ook milieuvriendelijker zijn voor ouders die een groene levensstijl willen leiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *