Beste GRATIS virtuele rondleidingen voor kinderen: verken musea, kastelen en meer vanuit je woonkamer

Allemaal online en helemaal gratis beschikbaar, dit zijn de beste online virtuele rondleidingen voor kinderen – ze nemen je kids mee door enkele van de beroemdste musea, kastelen en locaties ter wereld.

je hoeft het huis niet uit om de wereld te verkennen met deze fantastische virtuele rondleidingen voor kinderen!

Hoewel we nog steeds op zoek zijn naar dingen die we kunnen doen met kinderen in lockdown, zijn virtuele rondleidingen nog steeds populair. Nu hebben enkele van de beroemdste locaties over de hele wereld hun sites nu online gezet. Dat omvat historische bezienswaardigheden zoals Edinburgh Castle, tot virtuele rondleidingen door dierenverblijven in de San Diego Zoo.

Dus als je op zoek bent naar een onderbreking van het thuisscholen, alle Zoom-spellen voor kinderen hebt geprobeerd en je je afvraagt ​​hoe je het tijdens de tweede lockdown op de helft van de tijd kunt houden, dan ben je hier aan het goede adres plaats. Maar er zijn ook zoveel educatieve rondleidingen om uit te kiezen, dus je kunt ze altijd opnemen in hun dagelijkse rooster als alternatief voor hun studieboeken.

Bekijk de beste virtuele tours voor kinderen in 2021…

Virtuele rondleidingen door kunstgalerijen

Het Louvre, Parijs

Deze beroemde Franse galerij opent virtueel haar deuren, met kunstliefhebbers over de hele wereld die vanuit het comfort van hun eigen huis kunnen touren. Er worden veel rondleidingen aangeboden, waaronder The Advent of the Artist, Power Plays en Egyptian Antiquities.

Van Gogh Museum, Amsterdam

Na zijn dood werd Van Gogh een van de beroemdste schilders ter wereld. Veel van zijn schilderijen, waaronder de zonnebloemen, hangen in het Van Gogh Museum in Amsterdam. Als uw kind dol is op schilderen of een schoolproject heeft over de kunstenaar die eraan komt, is dit de beste kans om deze ongelooflijke kunstwerken van dichtbij te zien.

U kunt uw eigen reis door de galerijen maken en de wereld van deze ongelooflijke kunstenaar verkennen via de virtuele rondleiding door het museum op Google Arts & Culture.

The National Gallery, Londen

De National Gallery, midden op Trafalgar Square, is een van de beroemdste gebouwen van Londen. Als je nog nooit de kans hebt gehad om door de gangen te lopen en naar alle ongelooflijke kunstwerken te kijken, is dit je kans!

Online via hun website kun je een wandeling maken door het Renaissance-tijdperk en meer dan 300 van hun schilderijen bekijken in een rondleiding door 18 kamers.

De galerie biedt zelfs tutorials aan op hun Instagram-pagina, zoals hoe je bloemen uit je wandeling kunt gebruiken om je eigen Van Goghs Zonnebloemen-stuk te maken.

Guggenheim Museum, New York

Er zijn eigenlijk vier verschillende Guggenheim-musea over de hele wereld, maar deze virtuele tour neemt je mee door het Guggenheim Museum in New York. Zowel kinderen als volwassenen zullen genieten van het online ontdekken van al hun meest indrukwekkende kunstwerken.

Via de online collectie van het museum kun je de werelden van kunstenaars als Pablo Picasso, Piet Mondriaan en Jeff Koons betreden.

Virtuele rondleidingen door natuurparken

Yellowstone National Park, USA

Yellowstone National Park in Wyoming, de thuisbasis van een echte supervulkaan, heeft een aantal echt indrukwekkende geologische kenmerken – zoals een Grand Canyon en gigantische warmwaterbronnen. Hoewel de supervulkaan slapend is en niet snel zal uitbarsten, is er geen betere tijd dan nu om de buitenlucht van Amerika te verkennen – vanaf je laptop.

Bekijk alle borrelende bassins en moddervulkanen van dichtbij en persoonlijk met de virtuele rondleidingen van Yellowstone, beschikbaar op hun website.

Stonehenge, Engeland

Een van de grootste mysteries die er zijn, is de oorsprong van Stonehenge. Nu kunnen jij en je kinderen er alles over leren vanuit het comfort van je eigen woonkamer, met hun diepgaande en informatieve virtuele tour.

Klik op de pulserende iconen op de video om dieper in het mysterie te duiken. Leer alles over dit wonder van menselijke (of buitenaardse?) Schepping. Klik hier.

Kenai Fjorden, Verenigde Staten

Alaska, een van de noordwestelijke (lees: koudste) staten van de VS, herbergt een hele reeks gletsjers, fjorden en ijsbergen. Via Google Arts & Culture kun je deze kille nieuwe wereld verkennen op een virtuele kajak. Geniet van het prachtige landschap tot aan de donkerste, ijzigste kloven.

Hiervoor heb je een koptelefoon nodig.

Online rondleidingen door kastelen, monumenten en paleizen

The Tower van Londen

Het verkrijgen van kaartjes voor de Tower van London tijdens een schoolvakantie vereist normaal gesproken een wachtrij van minstens een uur. Deze keer is het echter niet alleen gratis, maar is er ook geen wachtrij nodig!

Bezoek gewoon de Tower of London op YouVisit.com voor een volledig begeleide tour door deze iconische site in Londen. Naast een uitleg van de geschiedenis van het fort, dat in het midden van de stad ligt en al honderden jaren bestaat, is er een wandeling door de kroonjuwelen (die nog steeds in de toren worden bewaard) en zelfs een rondleiding rond de beruchte Bloody Tower.

Compleet met audio en een wandelweergave van 360 graden van alle gebouwen op de site, dit is een van de beste tours die we dit jaar hebben gezien. Kinderen zijn klaar voor een geschiedenisles zoals ze nog nooit eerder hebben gezien!

Het Witte Huis in Washinghton


Ooit in het Witte Huis willen kijken? In deze gratis Facebook-video neemt voormalig president Barack Obama ons mee op een rondleiding door het historische huis, en met de 360-functie kunnen kijkers in hun eigen tempo rondkijken. De vertelling biedt een fascinerend inzicht en geschiedenis over hoe het Witte Huis tot stand kwam.

Windsor Castle, Engeland

Windsor Castle is het oudste bewoonde kasteel ter wereld! Hoewel de koningin hier in de weekenden regelmatig haar tijd doorbrengt, is het open voor publiek om rond te komen kijken.

Nu zijn ze nog een stap verder gegaan en hebben ze een online virtuele rondleiding door het kasteel aangeboden. Als je klaar bent voor een staatsbanket, kun je in- en uitzoomen en de informatiepictogrammen “i” gebruiken om alles over de kamer te leren. Het is een perfecte foto-ervaring voor kinderen die gefascineerd zijn door geschiedenis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *