Even op autopilot, overlevingsmodus

Ik heb zoveel mensen zien schrijven over hoe moeilijk dit allemaal is. Levens zijn op hun kop gezet. De weg vooruit is onzeker. Sommige mensen zijn hun baan kwijtgeraakt, of voor veel van mijn freelance- en blogvrienden zijn ze een flink deel van hun inkomen kwijtgeraakt. Mensen vervelen zich, kinderen zijn gek, gezinnen zitten vast in krappe kamers of andere minder dan ideale situaties, ver weg van vrienden en grootouders en steun. En sommige situaties zijn natuurlijk nog erger. Onuitsprekelijk erger.

Aan de andere kant zijn er websites met kleurgecodeerde schoolkaarten en tips om ervoor te zorgen dat het onderwijs van je kinderen niet wordt onderbroken door een gesloten schoolgebouw. Er zijn creatieve mensen die geweldige kunst maken, koks en bakkers die hun extra tijd gebruiken, makers van inhoud die hun families inschakelen om super vermakelijke video’s te maken en muzikanten die thuisconcerten opnemen om de verveelde massa te vermaken. Persoonlijk vind ik het geweldig om te zien hoe tijd en verveling sommige mensen in internetsterren veranderen.

Maar als je het gevoel hebt dat je het allemaal niet bolwerkt, kan het kijken naar andere mensen die fit worden of een taal leren of een bedrijf aan huis beginnen, je het gevoel geven dat er iets mis met je is, alsof je een geweldige kans verspilt om iets met iedereen te doen. Deze keer thuis.

Hier is het probleem: je hebt op dit moment geen verantwoordelijkheid om een ​​beter mens te worden. Als je het wilt proberen, is dat geweldig! Voor sommige mensen was tijd thuis echt het enige dat hen ervan weerhield hun volledige potentieel te bereiken, dat project af te krijgen en die opwindende kans te verkennen. Dit is op geen enkele manier een veeg naar mensen die het op dit moment goed doen. Dus als jij dat niet bent, is er niets mis met jou. Hoor je me? Niets. Als je in de overlevingsmodus bent, is dat oké.

Werk je vanuit huis?

Tenzij je al vanuit huis werkte voordat dit allemaal begon, kan niet van je worden verwacht dat je doet wat je normaal op een werkdag doet. Vooral met kinderen in de buurt!

Zelfs voor iemand zoals ik, die al jaren vanuit huis werkt, is dit moeilijker. Ik ben super afgeleid en het enige dat me helpt productief te zijn, is mijn tijd alleen thuis. Raad eens wat ik in vijf weken niet heb gehad?

Hoe ondersteunend en georganiseerd de school van je kinderen ook is, ik vermoed dat de meesten van jullie geen aspiraties hadden om leraar te worden. En zelfs als je die had, was het niet om je eigen kinderen te onderwijzen, wat een totaal andere zaak is.

Jou wordt nu gevraagd om onmogelijke dingen te doen, onder slechte omstandigheden, voor een onbekende uitbetaling.

Dus mijn punt is, hoe het ook met je gaat, je doet het goed. Werkelijk. We doen het allemaal goed.

Behalve douchen. Ik zou dat echt vaker moeten doen.