5 tips: hoe je geweldige foto’s van je kinderen maakt

Ik ben een enorm enthousiaste (amateur) fotograaf – en ik hou ervan om foto’s van mijn kleintje te maken. Mijn schoonfamilie maakt zelfs vaak grapjes dat ze de meest gefotografeerde baby ter wereld is. Dat weet ik niet, maar na bijna anderhalf jaar zijn er enkele belangrijke dingen die ik heb geleerd die je kunnen helpen betere foto’s van uw kind te maken. Dus hier zijn mijn top tien tips voor het maken van geweldige foto’s van je kinderen.

1. Natuurlijk licht, je kan er niet teveel van hebben

Ga naar buiten of maak foto’s bij een raam. Als je een geweldige foto wilt hebben, stelt natuurlijk licht je in staat om kleuren veel nauwkeuriger vast te leggen en geeft het diepte aan de foto. Bovendien zijn kinderen supersnel en met veel natuurlijk licht presteert je camera veel beter. Omdat kinderen veel bewegen, worden foto’s gemaakt bij slechte lichtomstandigheden vaak wazig, dus het is belangrijk om te proberen foto’s te maken als er veel licht is.

In termen van natuurlijk licht hoeft het geen zonnige dag of middag te zijn. Foto’s die op een bewolkte dag zijn gemaakt, laten het licht zelfs prachtig diffunderen, en foto’s een uur voor de zonsondergang kunnen deze magische warme gloed hebben, beide veel beter dan fel daglicht.

2. Op ooghoogte met je kind

Veel ouders maken foto’s van hun kinderen vanaf de plek waar ze staan ​​- zodat je altijd hetzelfde gezichtspunt krijgt, ongeveer een meter boven hun kinderen, naar beneden kijkend. Saaaaaaai.

Hurk en ga naar hun niveau om direct foto’s te maken. Als het baby’s zijn die bezig zijn met hun buiktijd, ga dan op je buik liggen. Ga op je knieën, ga op de grond liggen, hurk, buig voorover, wat er ook nodig is om die prachtige, geëngageerde foto van je kind te maken. Door op hun niveau te komen, kun je hun omgeving ook veel meer waarderen en nadenken over de compositie en achtergrond van de foto.

3. Doe echt je best

Dat betekent dan ook echt alles proberen om ze in de stemming te brengen. Als je wilt dat ze glimlachen, grappige gezichten trekken, ronddansen, liedjes zingen, doe zelf ook gek en laat iedereen denken dat je gek bent geworden. Want als dat is wat er nodig is om die prachtige foto van je kinderen aan het lachen te krijgen, dan is het de moeite waard.

Als je wilt dat je kind naar de camera kijkt, wil je misschien speelgoed of een handpop gebruiken om zijn aandacht te trekken. Een andere tip die ik ooit kreeg van een professionele kindermodefotograaf was een snoepketting – blijkbaar rennen kinderen praktisch naar je toe!

4. Laat ze spelen

Je hoeft ze niet altijd naar de camera te laten kijken. Soms is het heerlijk om ze gewoon te laten spelen, ze de camera helemaal te laten vergeten en als ze ergens in verdiepen, gewoon een paar kiekjes maken. Laat ze zien terwijl ze spelen, of de manier waarop ze omgaan met andere kinderen. Hiermee kan je prachtige foto’s in documentairestijl maken.

5. Zorg ervoor dat ze goed gevoed, uitgerust en in een goed humeur zijn

Dit spreekt voor zich, maar het is voor alle betrokkenen een ellendige ervaring om op het verkeerde moment foto’s van je kind te maken. Vroege ochtenden of direct na een dutje werken het beste in ons huishouden, maar jij kent je kind het beste – kies gewoon de tijden waarop ze het meest alert en in hun beste bui zijn.