8 waardevolle momenten als ouder die je niet wilt missen

“Ik moet iets goed hebben gedaan.” Elke ouder droomt van de dag waarop deze woorden worden uitgesproken. Het is de absolute vervulling van een levenslange droom.

Ouders hebben echter ook moeilijke momenten. Wanneer kinderen door het huis rennen en alles breken wat in de weg staat en driftbuien over de domste dingen hebben, is het gemakkelijk om uit je vel te schieten. Modern ouderschap heeft zeker unieke uitdagingen. In een snel veranderende wereld worden kinderen steeds ongeduldiger. De beeldscherm generatie maakt het ons moeilijk om op te staan ​​van de bank om een ​​echte bal te gooien en te vangen. Maar gedurende de dag zijn er van die momenten dat je niet voor de wereld zou ruilen. Het kan moeilijk zijn om een ​​naald in een hooiberg te zoeken, vooral als het gezeur en de hyperactiviteit praktisch de hele dag samenvatten. Maar tussen de periodes van gekte in zijn er trotse oudermomenten die meer dan genoeg zijn om je ervan te overtuigen dat je inderdaad de beste baan ter wereld hebt.

8 kleine momenten waardoor ouders zeggen: “I love it!”

1. Giechels en knuffels

Kinderen lachen het meest aanstekelijk. Als je ze hoort giechelen, is alles ineens goed. Hoe kan een ouder chagrijnig zijn als hij zijn kind hoort lachen? Een dosis gegiechel is zeker het beste medicijn van een ouder. En dan komt de knuffel. Als je in bed of op de bank ligt en ze plotseling hun best doen om naast je te zijn, zou je willen dat de wereld even stilstaat. Dit zijn de momenten die nooit mogen stoppen.

2. Fijn mama helpen

In deze tijd waarin de meeste kinderen hun gezicht achter een scherm willen verstoppen, is het lastig om ze te laten helpen met de klusjes. Als je kinderen opvoedt in een flat zonder hulp, moet je kinderen leren hun speelgoed in de doos te doen, kleding op kleur te sorteren en planten op het balkon water te geven. Kinderen vinden het leuk om bezig te zijn en het is altijd een goed moment om ze te leren hun tijd goed te gebruiken.

3. Schattig! De liefde voor broers en zussen

Het verwelkomen van een nieuwe baby is voor de meeste ouders lastig. Hoe vertel je je peuter dat hij binnenkort een grote broer wordt? Hoe vertel je hem dat hij nu zijn speelgoed moet delen, aandacht moet delen en een deel van de verantwoordelijkheid in het proces moet delen?
Maar op een dag zie je je kind een deuntje neuriën om zijn broertje in slaap te brengen. Op een dag zie je hoe je peuter de baby leert dingen met handen te doen of gezichten trekt om de baby te zien glimlachen. Die momenten zorgen ervoor dat je een gelukkige traan wilt laten, toch?

4. Als kinderen ‘alsjeblieft’ zeggen

Kinderen worden tegenwoordig blootgesteld aan allerlei soorten media. En je weet dat tv niet per se de beste leraar is. Dit is weer een moderne ouderschapsuitdaging waarmee ouders worden geconfronteerd. Hoe voed je kinderen op met goede manieren?
Dus als ze om een ​​”servet alstublieft” of “geef de kom alstublieft door” vragen, geef je jezelf een stille tik op de schouder. Terwijl je hart een slag overslaat, zeggen ze “dank je.” Topdag!

5. Mama, zullen we spelen?

Moderne ouders hebben het meestal druk. En ze zijn altijd moe. Dus als hun kinderen ze vragen om met ze te spelen, is het normaal dat ze bedelen. Maar een van de moderne opvoedingslessen die elke jonge ouder moet beseffen, is dat kinderen niet voor altijd kinderen blijven. Ze groeien zo snel op en je vraagt ​​je af waar al die jaren voorbij zijn gegaan.
Het mooie van het opvoeden van je kinderen in een condo-gemeenschap is dat je met kinderen buiten kunt spelen in een gecontroleerde omgeving. Er is een groot speelveld en een speeltuin voor al die speelafspraakjes. Je kunt ook binnenshuis met ze spelen en ze helpen een Barbie aan te kleden of een Lego-vrachtwagen te vormen. Wees vereerd dat kinderen nog steeds met je willen omgaan, want vroeg of laat ben je niet meer zo cool als ze dachten dat je was.

6. Kleine mijlpalen

De eerste keer dat ze hun schoenveters vastmaakten, alleen naar de badkamer gingen en hun sokken aantrokken – had je niet het gevoel dat je de beste ouder ooit was? Hoe heb je ze zover gekregen om dat te doen? Dit zijn momenten van trotse ouders die net zo goed aanvoelen als het landen van dat miljoenenaccount op het werk.

7. Vriendelijk zijn voor anderen

Dit vereist een heel nieuw niveau van ouderschapsmagie. Wanneer je ontdekt dat je kind zijn lunch deelt met een klasgenoot, wanneer je kind zich vrijwillig aanmeldt om deel te nemen aan een boomplantactiviteit, wanneer hij een grappige tekening maakt om iemand blij te maken, of wanneer hij zijn zakgeld doneert aan ongelukkige kinderen – dan weet je gewoon dat je iets goed hebt gedaan.

8. “Ik hou van jou”

Als je kind zegt: “Ik hou van je, mam” of “Ik hou van je, pap”, heb je het gevoel dat je zojuist de loterij hebt gewonnen. Het is het beste gevoel ter wereld. Een kind dat waardering toont voor de dingen die je voor hen doet, geeft ouders de absolute vreugde.
Als iemand zijn leven in jouw handen legt, weet je dat je het niet verprutst. Maar op een gegeven moment zal je dat doen. En het komt wel goed. Kijk maar eens terug naar de kleine dingen waardoor je je als een reus voelde. Kijk terug naar die kostbare momenten die alles de moeite waard maken.